Alexa és Gamma együtt mindenre képesek

Ábrahám Alexa 2016 őszén tett sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát Gammával. A páros azóta is elválaszthatatlan, mindent együtt csinálnak. Alexa mostanra elvégezte a középiskolát, és gyógypedagógiát fog tanulni Szegeden. Szabadidejében szeret bulizni, a barátaival lenni és futóversenyeken indul.

Alexa nagyon pici súllyal született, és nagyon hamar kiderült, hogy nem lát. „Alexa alig volt egy kiló, három hónapig voltunk bent vele a kórházban, mielőtt hazajöttünk, akkor közölték velünk, nem lát a lányunk” – mondta a Délmagyarnak Csanádi Tünde, Alexa édesanyja.

A fiatal lány családjának, önmagának és persze vakvezető kutyájának, Gammának köszönhetően teljesen önálló életet él. Ahogyan a korabeliek, úgy ő is eljár szórakozni, sőt futóversenyeken is indul.

Három évvel ezelőtt Alexa így nyilatkozott a gyönyörű sárga labradorról: „Gamma egy nagyon türelmes, nyugodt és aranyos kutya. Eleinte picit izgultam, hogy milyen lesz, hogy fogunk kijönni egymással, de egyszerűen már most imádom.” Már a vizsgára való felkészüléskor remek párost alkottak, minden feladatban megállták a helyüket. „Hihetetlenül jó érzés vele együtt közlekedni!” – mondta az akkor még gimnazista lány.