A velencei-tavi kutyabarát fürdőhely – ahogy mi éreztük és láttuk

Ezen a nyáron az ország kutyás strandjait teszteljük, hogy megfelelnek-e a vakvezető kutyával érkezőknek. Alapvető igényeink megegyeznek a hobbi kutyásokéval, ezért észrevételeink mindenkinek fontosak lehetnek, aki nyaralást tervez. 

Fonyód és Balatonboglár után a következő állomásunk a Velencei-tó volt.

Mintegy 60 méteres partszakaszt kaptak a kutyával fürdőzők a velencei Drótszamár kempingben. A hatalmas érdeklődés miatt érdemes volna bővíteni, mert a hétvégi csúcsidőben 70-80 kutya zsúfolódott össze gazdáival együtt a szűk parton. A kutyás fürdőhely mederszakasza hirtelen mélyül, aki nem tud úszni, 10-15 méternél nem merészkedhet sokkal beljebb. A parton az ember-állat tumultusban hatalmas dagonya alakult ki az egyetlen lépcső közelében.

hazai kutyás fürdőhelyek gyermekbetegségei itt is megvannak: a két mobil WC mellett nincs mosdó és vízvételi lehetőség, nem lehet védett helyen átöltözni. Annyival jobb a helyzet, mint a fonyódi kutyás fürdőhelyen, hogy a kemping főbejáratánál van mosdó, ami kényelmes sétával megközelíthető. A pad- és árnyékvadászatban reggel 10 óra előtt még sikerünk volt, utána azonban kevés rá az esély, mert kicsi a strand és sok a vendég. Az árnyékolást magunk oldjuk meg! Az rosszul mutatott, hogy délután már a kuka köré gyűlt a szemét.

Attól nem kell tartani, hogy a kutya elcsábul és túl messzire megy, mert a strandot drótkerítés határolja.

A képen egy fiú ül a parton átölelve sárga labradorját.
Milán és Nelson

A strand fekvése szép, a vízben messzire be lehet úszni, ahogy mi is tettük. Bartus Barbara és Tóth Milán először úsztak együtt vakvezetői kutyáikkal, és teljes biztonságban érezték magukat. Barbinak csak az okozott kisebb problémát, hogy vakvezető kutyája, Demi állandóan ki akarta tessékelni a vízből, nehogy baja essen. Ez persze nem fordulhatott elő, mert Barbi remek úszó: vidáman mesélte gyerekkori úszós élményeit több száz méterrel a parttól.

A képen egy lány és egy fekete labrador van egymással szemben a vízben.
Barbi és Demi

Egy gazda és kutyája ezer forintért léphet be a kempingbe, az autóért külön díjat fizet, akinek kényelmetlen a kint parkolás (ami ingyenes). A hely két és fél kilométerre van a vasútállomástól.

Kényelmes és barátságos, és csak 45 kilométerre van Budapesttől, ezért mindenkinek ajánljuk a velencei-tavi kutyás fürdőhelyet, de a tömegre és más kényelmetlenségekre fel kell készülni. A vakvezető kutyával közlekedőknek azt javasoljuk, hogy első alkalommal kísérővel érkezzenek, közösen derítsék fel a kempinget, hogy aztán egy órán belül magabiztosan járhassák be teljesen önállóan, ahogy mi is tettük.

Jelenleg 150 vakvezető kutya áll szolgálatban Magyarországon, mi 67-et képeztünk ki közülük, ezért szeretnénk információkkal segíteni valamennyi vakvezető kutyás nyaralását. Újabb kutyás fürdőhelyeket látogatunk meg, és élményeinket mindenkivel megosztjuk. 

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek