A Vaklufis kutyájával és alkotással vészeli át a karantént

A karantént vakvezető kutyájával, Tamival vészeli át Lakatos Norbert. Olyan különleges kapocs alakult ki közöttük, hogy amikor a gazdi kórházba került, Tami kiugrott az ablakon, hogy utána mehessen. Norbi az alkotással most sem állt le, a pécsi transzplant ambulanciának adta embernagyságú lufi szobrát.

Norbert 8 éve kapta meg a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolától a kutyáját, Tamit. „Különleges kapocs alakult ki közöttünk, talán már túlságosan is szoros. Azt, hogy 8 évvel ezelőtt megkaptam az alapítványtól Tamit, soha nem fogom tudni nekik megköszönni, mert egy köszönöm itt édes kevés” – mondta Lakatos Norbert.

Mi ingyen adjuk a vakvezető kutyákat a látássérült embereknek.
Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 
1% adószámuk: 18449149–1–05 Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

Különleges kapcsolatukról elmondta:

„Soha nem lehet itthon hagyni egyedül, mindig mellettem akar lenni. Reggelente, ha nyílik az ajtó, akkor bedugja a fejét a szobámba, hogy itt vagyok-e. Egyszer, amikor kórházba kerültem, még az ablakon is kiugrott, hogy utánunk jöhessen. De persze mire hazaértünk, olyan pofával ült a házában, mint aki nem is tudja, hogy mi történt….” – mondta mosolyogva Norbert.

Lakatos Norbert nehezen viseli a karantént, mert a három éve elvégzett vese- és hasnyálmirigy transzplant miatt a veszélyeztetettek közé tartozik, ezért hat hete önkéntes karanténba van. Vakvezető kutyája, Tami annyira nem panaszkodik, mert a Baranya megyei Kisharsányban kertes házban laknak, van lehetősége a mozgásra, és mivel a falu kicsi, ezért minden délután egy órán át sétálnak.

„Azért készítettem el az orvost ábrázoló zöld bábut, hogy köszönetet mondjak azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik ebbe a nehéz helyzetben értünk dolgoznak. Körülbelül 6,5 óra alatt készült el, speciális zselével töltöttem fel a 90 darab lufit, amitől két hónapig meg fogja tartani a formáját. Minden lufi természetes anyagból van, annyi idő alatt bomlik le, mint a tölgyfalevél. A bábu feltartja az egyik kezét, azzal próbáltam meg az embereket rávenni arra, hogy maradjanak otthon, hogy minél előbb vége legyen ennek a vírus mizériának. A védőfelszerelések is megtalálhatók rajta, mint szájmaszk és kesztyű. A pécsi 400 ágyas transzplant ambulanciára vittem be a hétfői szokásos ellenőrzésemkor, átadtam Kalmár Nagy Károly főorvosnak és az asszisztens hölgyeknek” – mondta Lakatos Norbert, a Vaklufis.

Húsvét után elkészült Béla doktor párja, Zsófia.

Április 27-én van a Vakvezető Kutyák Világnapja. Ahogy Norbiról és Tamiról, további cikkeket fogunk megjelentetni több párosunkrol. Kövessetek minket, megéri!