A Vaklufis hazatért Amerikából és komoly tervei vannak

Lakatos Norbert, a Vaklufis különleges kalandja a végéhez ért. Ma este 10-kor érkezik haza az Amerikai Egyesült Államokból, ahol hazánkat képviselte a világ legnagyobb lufihajtogató versenyén.

A Vaklufis egyik munkájával, a vakvezető kutyával a kezében
A Vaklufis egyik munkájával, a vakvezető kutyával a kezében

“Százszázalékosan felkészültem, mégis úgy éreztem magam, mint egy falusi sportember, aki hirtelen az olimpián találja magát 52 ország profija között. A World Ballon Convention után még többet akarok tanulni, kisebb, kidolgozottabb figurákat fogok készíteni” – mondta el Norbert az elsők között a mi olvasóink számára.

Lakatos Norbert több kedves figurával nevezett az amerikai versenyre, egy vakvezető kutyát is hajtogatott. Sokan tudják, hogy ez nem véletlen, hiszen Norbertnek Tami, egy igazi vakvezető kutya segít a mindennapokban, akit a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola képzett. 

Nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogyan sikerül a vakvezető kutya, és elégedettel lehetünk a végeredménnyel. Norbertet közösségi média oldalán keresztül követtük Kaliforniában, cikkünk fotói is onnan származnak.

Norbert egy hatalmas lufiszobor árnyékában San Diegóban
Norbert egy hatalmas lufiszobor árnyékában San Diegóban

Norbert szerint Magyarországon lehet fejlődni a lufihajtogatásban, példaként hozta erre, hogy jó kapcsolatban van Répászki Rolanddal, aki segítette őt a San Diego-i versenyen. “Fontos volt, hogy a figuráimban egyforma méretűek legyenek a lufi buborékok, ebben Rolandra támaszkodtam” – mondta a Vaklufis, aki egy angolul jól beszélő barátjával, Fekete Antallal utazott ki a versenyre. Norbert  a vakvezető kutyán kívül hajtogatott egy különleges kalapot és egy rózsaszín párducot. A másik magyart, Rolandot az orosz csapat hívta meg a versenyre egy farkasszobor elkészítéséhez, amivel másodikok lettek.

Norbert a kalapkészítő versenyszámban is elindult. Éppen egy fa mellett álló kutyát hajtogat
Norbert a kalapkészítő versenyszámban is elindult. Éppen egy fa mellett álló kutyát hajtogat

“Nagyon fáradt vagyok, mégis fel vagyok dobva. Fantasztikus volt. Semmilyen széthúzást nem tapasztaltam a négy nap alatt. A záró gálán mindenki örült a másik sikerének, hatalmas tapsot kaptak a díjazottak. Én most helyezetlenül végeztem, de tudom, hogy a rengeteg befektetett energiának meg lesz az eredménye. Külön izgultam, nehogy a záró gálán hangot adjanak annak, hogy volt egy látássérült versenyző is. Szerencsére ez nem történt meg, egyenlő elbírálásban volt részem, ahogy azt elvárom és helyesnek tartom” – mondta Lakatos Norbert, a Vaklufis.

Beszélgetésünk végén Norbert elárult nekünk egy személyes dolgot: “Ha hazaérek Magyarországra mindenképpen nekiállok párt keresni magamnak!”

Norbert egy életnagyságú lufilánnyal, aki barna bőrű és csinos
Norbert egy kaliforniai lufiszoborral pózol 🙂

 

Norbert a támogatók segítsége mellett úgy jutott ki a versenyre, hogy komolyan megdolgozott érte,  Gratulálunk, Norbi, hogy megvalósítottad az álmod, jó pihenést kívánunk itthon!