A mentett kutya, akiből lelki támasz és vakvezető kutya lett

Bagira a lelki támasza lett Bertinek, akinek édesanyja sajnálatos módon elhunyt. A közlekedésbiztonsági vizsgát sikeresen teljesítettek, ezzel Bagira mentett kis élete végre révbe ért, amit szeretet és hála övez Kisfaludy Bertold részéről. Kölcsönösen segítik egymást, reméljük sok boldog évig még.

Február 9-én volt Berti és Bagira vizsgája. Bagira a Retriever Fajtamentő Egyesületen keresztül került hozzánk. A képzés elején bizalmatlan és kicsit öntörvényű volt, aztán elkezdett kötődni, bízni, szeretni, majd fokozatosan felelősségteljes vakvezetőkutyává fejlődött és egy remek kis társ lett belőle. Kiképzése végén megismerkedett leendő gazdijával, Kisfaludy Bertolddal, és megint fordulóponthoz ért az élete.‎ A közös gyakorlások alatt szoros és szeretetteljes kapcsolat alakult ki köztük.

Megszerették egymást, és Bagira lelki támasza is lett Bertinek, akinek édesanyja sajnálatos módon az átadó ideje alatt elhunyt. Talán emiatt is nőttek annyira egymáshoz, hogy egy kis idő elteltével már úgy közlekedtek egymás mellett, mintha nemcsak a lelkük, de a testük is összefonódott volna, és külső szemlélőknek is az tűnt fel, hogy egy összeillő pár suhan az utcán. Aztán 2018. február 9-én eljött a nagy nap a közös életükben, a közlekedésbiztonsági vizsga napja, amit izgatottan, feszengve, de végül is sikeresen teljesítettek, és most már elmondható, hogy Bagira mentett kis élete végre révbe ért, amit szeretet és hála övez Berti személyében, és kölcsönösen segítik egymást, reméljük sok boldog évig még.

Szépen fejlődnek tenyésztői programunk első kiskutyái. Célunk, hogy az évente 15 vakvezető kutya képzését megduplázzuk saját tenyészállományunkra alapozva. Kérjük, támogasd adód 1%-val a vakvezető kutyák kiképzését, hogy minél több látássérült ember kaphasson esélyt egy önállóbb életre!
1% adószámunk: 18449149–1–05
www.barathegyi.org