A magyar Vaklufis vakvezető kutyát fog hajtogatni az USA-ban

Összegyűlt a pénze Lakatos Norbertnek, így a “Vaklufis” biztosan részt fog venni a világ legnagyobb lufihajtogató versenyén. A San Diego-i nemzetközi verseny teljes költsége 1,3 millió forint, amit munkával teremtett elő. Lakatos Norbert egy kedves figurával nevezett az amerikai versenyre, ugyanis egy különleges vakvezető kutyát fog hajtogatni. Norbertnek igazi vakvezető kutya segít a mindennapokban, Tamit a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola képezte.

Összegyűlt a pénze Lakatos Norbertnek, így biztosan részt fog venni a világ legnagyobb lufihajtogató versenyén. A San Diego-i nemzetközi verseny teljes költsége 1,3 millió forint, ezért amellett, hogy Norbert naponta csomagoló munkát végzett, több mint 4 hónapon át nem volt szinte egy szabadnapja sem, Baranya és Bács-Kiskun megyei iskolákban és óvodákban hajtogatott lufit gyerekeknek, egyben érzékenyítette őket. Norbert elmondta az érdeklődőknek, hogyan éli mindennapjait, s mivel vakvezető kutyával közlekedik, Tamiról is gyakran beszélt. Tamit a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola képezte, és büszke arra, hogy Lakatos Norbert egy számukra kedves figurával nevezett az amerikai versenyre, ugyanis egy vakvezető kutyát fog hajtogatni 15 lufi felhasználásával 40 perc alatt. „Különleges vakvezető kutya lesz, nyakörv és biléta lesz rajta, no meg egy sárga pöttyös labda a szájában” – mondta Lakatos Norbert.

Norbert szabadtéren üldögél egy kék színű lufiból készült hatalmas kalappal a fején, amin narancssárga virág van. Tami a balján üldögél, mellettük rengeteg kellék, ami a figurákhoz kell
Lalatos Norbert és Tami

A márciusi négynapos versenyen 2 ezer induló lesz, 0-24 órás lufizás és buli. Norbert elmondta, hogy nem fogják figyelembe venni az értékeléskor, hogy nem lát. Így volt ez nemrég, amikor egyedüliként a világon sikeres nemzetközi lufihajtogató vizsgát tett. Nem vár magától dobogós helyezést, a lehető legjobban szeretné lehajtogatni három figuráját a rendelkezésre álló időn belül.

„2016-ban Szlovéniában vettem részt egy versenyen. Emlékezetes nekem, hogy amikor a hangosbemondó szétkürtölte, hogy látássérült versenyző következik, vagy kétszázan gyűltek körém tapsolva, a verseny végén 3 percig tapsoltak. Tudom, hogy San Diego-ban sokkal többen lesznek, és még több embernek mutathatom meg a tudásom” – mondta Lakatos Norbert, a Vaklufis.

Tami szép tekintetét a kamerára vetve ül egy udvaron, előtte lufiból készült barna macskaféle pózol, természetesen Norbert keze munkája
“Én egy vakvezető kutya vagyok, ezért semmilyen macska nem érdekel”