A legkisebbek részt vettek eddigi legnagyobb kalandjukban

A T betűs saját tenyésztésű alom most először vett részt kölyöktalálkozón. Tulipán, Titán, Torma és testvéreik nagyon örültek a viszontlátásnak, és lenyűgözve figyelték a nagyobbacska vakvezető tanulóinkat.

A júniusi kölyöktalálkozónkat a Tétényi-fennsíkon tartottuk meg. A nyári hőség miatt igyekeztünk az árnyékba húzódni, és ott gyakorolni. A legfiatalabb kutyáink most először vettek részt nagyobb létszámú rendezvényen. Ráadásul az eseményre a mamájuk, Calgary is ellátogatott, így nagy volt az öröm.

Topáz, Tramini és testvéreik hatalmas bunyózásba kezdtek már a parkolóban, ott folytatták, ahol abbahagyták, mikor a „szülői házból” kirepültek a kölyöknevelőikhez. Szívesen szaladgáltak a nagyobb kutyákkal, nem jöttek zavarba egy pillanatra sem. Mivel ők még nagyon picik, így számukra kiképzőink játékos feladatokkal készültek. Például egy nagyon sajátos feladattal, ahol az idősebb kutyák hasa alatt kellett átbújniuk. Ezt rendkívül élvezték, ráadásul a végén mindenkinek járt a jutalomfalat.

Tulipánék szépen cseperednek, így lassan elkezdik majd gyakorolni a legalapvetőbb dolgokat, mint a behívást, vagy a leülést. Persze mindezekért finomságok járnak és sok dicséret, így mindannyian még szorosabb kapcsolatot tudnak kialakítani a kölyöknevelőikkel, később pedig majd a gazdival.

Azonban az élet mindig produkál érdekes fordulatok, így kiskutyáink is rögtön a mély vízbe kerültek, mikor gyakorlás közben lovasok tűntek fel a fennsíkon. Minden kutyust azonnal be kellett hívni lábhoz, és ott szépen várakozni, amíg a lovasok biztonsággal áthaladnak. Kiskutyáink nagyon ügyesnek bizonyultak, ámulattal figyelték a gyönyörű állatokat. Minden tanulónk szépen, libasorban várakozott.

Nagyon örülünk neki, hogy hosszú hónapok után végre újra tarthatunk kölyöktalálkozókat. Bízunk abban, hogy a nyár folyamán még többször is tudunk ilyen összejövetelt tartani, hiszen a kutyák itt tudnak legjobban és legkönnyebben szocializálódni.