A legkisebbek nagy kalandja

Az év első kölyöktalálkozójának sztárjai az immár 11 hetes O betűs kiskutyák voltak. A hideg időben mindenki szíve megolvadt, mikor gyülekezni kezdtek a pöttöm, sárga zsemlegombóc kutyák, aztán megérkezett Zina, a mamakutya, akit a kölykök azonnal lerohantak. A Hajógyári-szigeten Olivér, Óda, Ostya és testvéreik megismerkedtek az idősebb tanulóinkkal, a K, az M és N betűs alommal.

Mint minden találkozó, ez is a kölykök lemozgatásával kezdődött, ami hatalmas futkározást, fogócskázást jelent. Ezután következik a gyakorlás, ami most a korkülönbség és a létszám miatt két csoportban tartottunk meg. Nyíriné Kovács Mária feladatokat adott a hamarosan első szülinapjukat ünneplő M betűs kutyáinknak, valamint a lassan 5 hónapos Nátánnak és Noénak. Latte pedig minivizsgát tett, így az őt nevelő Laci és Szonja átvehették az oklevelet, hiszen a sárga labrador remekül teljesített.

Ezalatt az O betűsöket nevelőkkel, Juhász Ildikó Nóra és szakmai vezetőnk, Komondi Piroska foglalkozott. A kicsiknek most még az a „feladatuk”, hogy hallgatni kezdjenek a nevükre, ami idővel a behívásukat könnyíti majd meg. Kölyöknevelőikkel ezt kell gyakorolniuk.

Mivel Calgary kölykei hamarosan kölyöknevelőhöz költöznek, így a mostani találkozóra néhány jelentkezőt is meghívtunk, hogy kérdéseiket feltehessék kölyöknevelőinknek és kicsit belekóstoljanak a „baráthegyis életérzésbe”, amire mi nagyon büszkék vagyunk. Örülünk annak, hogy ilyen remek csapatot alkotunk, hiszen vannak olyan kölyöknevelőink, akik már a sokadik kicsit nevelik fel nekünk és olyanok is, akik jelenleg nem nevelnek kölyköt, de mégis eljönnek a találkozókra.

Az Ostyát nevelő Márton a találkozón elmesélte, hogy egy csodának élik meg párjával a kiskutya nevelését. Szűcs Marika pedig arról beszélt, milyen fontos az, amit a kölyöknevelők hozzátesznek a vakvezetővé válás folyamatához. Marika Ikon és Artúr nevelése után, most egy kislány kutyust vett szárnyai alá. Maróthy Miklós a hatodik kölyköt neveli, elmondása szerint minden kiskutya más és más, így mindig új kalandok várnak a
kölyöknevelőkre.

A kölyöktalálkozót egy kis közös játékkal, fogócskával zártuk. A nagyobbak szépen és óvatosan bántak az „aprónéppel”, akik mit sem törődve méreteikkel, minden mókában benne voltak, akkor is, ha sárban kellett dagonyázni, tobozokkal viaskodni, vagy idegen kutyusokkal megismerkedni.

A februári találkozó legalább ilyen izgalmas lesz, akkor a P betűs alom fog első alkalommal bemutatkozni. Pezsgő, Pixel és testvéreik már kölyöknevelőknél vágják a centit, hogy elérkezzen a várva várt nap és együtt bandázhassanak kicsikkel és nagyokkal. Kövessetek minket Facebook és Instagram oldalainkon, ahol a cukiságmérő folyamatosan kiakad, hiszen képekkel és videókkal mutatjuk be a kicsik felcseperedését.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek