Sikeres temperamentum vizsgát tettünk

Szombaton két kutyánk sikeresen teljesítette a temperamentum vizsgát, a terápiás vizsga első részét. Így már több terápiás vizsgás párosunk van. Ez azért fontos számunkra, mert a társadalmi szemléletformálás során, az érzékenyítő foglalkozásokon így olyan, úgynevezett demonstrátor kutyákkal tudunk részt venni, amelyek jogosultak a különböző intézmények látogatására. 
A fotón a vizsgabiztosok, Bán Éva és Budainé Mezei Zita, valamint Komondi Piroska, Mezősi Tamás, Cserven Lajos, Királyné Barkóczi Emese és kutyáik láthatók
2018. 08. 25-én két kutyánk három felvezetővel sikeresen teljesítette a temperamentum vizsgát, a terápiás vizsga első részét. Tamás és Lajos Trafival vizsgázott, Emese pedig Tamival. A vizsgán a felvezetőt és a kutyáját együtt értékelik, azt nézik, hogyan tudnak együttműködni a feladat sikeres megoldása érdekében. Ilyen az idegen kutyával találkozás, engedelmes feladatok zavarással, majd idegen felvezetővel, helyben maradás. Találkozik a páros fura mozgású és erősen beparfümözött emberekkel, csoport veszi körbe őket, köszönnek kerekesszékes embernek és a vizsgabiztosnak is, aki májkrémes kenyeret tart a kezében, miközben simogatja a kutyát. Nézik a kutya emberekhez való viszonyát, mennyire barátságos, hogyan viselkedik, ha két ember egymásra kiabál, ha eldől egy mankó, és képes-e a földre ejtett élelmet figyelmen kívül hagyni. A feladatok sokszínűsége és nehézsége jó mérce arra, hogy eldöntsék a vizsgabiztosok, hogy alkalmas-e a páros a további terápiás munkára. Csak azok a kutyák kezdhetnek el bejárni dolgozni valós terápiás helyszínre csoportokhoz, akik ezen a vizsgán sikeresen megfeleltek.
Alapítványunk vizsgázóinak gratulál a vizsgabizottság egyik tagja
Gratuláció a sikeres vizsga után
A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolának már több terápiás vizsgás párosa van, ami azért fontos számunkra, mert a társadalmi szemléletformálás során, az érzékenyítő foglalkozásokon így olyan, úgynevezett demonstrátor kutyákkal tudunk részt venni, amelyek jogosultak a különböző intézmények látogatására.
Köszönetet mondunk  Bán Éva és Budainé Mezei Zita  vizsgabiztosoknak a vizsgáztatásért.