Sok rendezvényen vettünk részt szeptemberben is

Egész nyáron jártuk az országot kutyáinkkal. Szeptemberben is sok meghívásnak örülhettünk. 

Piacok Napja

Rengetegen meglátogattatok minket a Piacok Napján Budapesten. Reméljük, hogy labrador kölykeink és felnőtt kutyáink kellőképpen viszonozták kedvességetek. Hálásak vagyunk a sok finom és hasznos adományért, amit szétosztunk vakvezető tanulóink között. Köszönjük önkénteseinknek és látássérült barátainknak, hogy velünk tartottak és rengeteget segítettek. Mindenkinek köszönjük az érdeklődést és az ajándékokat!

Óvodásokkal találkoztunk Vácon

Az állatvédelemmel jobb minél fiatalabb korban megismerkedni. Gratulálunk azoknak a gyerekeknek és óvodapedagógusoknak, akik részt vettek „Az Év Állatvédő Óvodája 2021” pályázaton. Megtiszteltetés számunkra, hogy mi lehettünk a „nyeremény”, el is mentünk az első helyezetthez!

A pályázat nyertesét, a veszprémi Egry úti Körzeti Óvodát tegnap látogattuk meg. Farkas Darinka kiképzőnket Morze kutyánk és gazdája, Berta Brigi kísérte el. Az óvódások nagy örömmel fogadták őket, kipróbálták, hogy milyen, amikor egy ilyen kedves és okos kutya vezeti a lépteiket. Ráadásul szemkötőt kaptak a gyerekek, akik minden rendezvényen megmutatják, hogy milyen őszinte érdeklődés, bizalom és szeretet van bennük a vakvezető kutyák iránt. Persze Morzénak is jár a dicséret, mert buzgón vezetgette őket. A programon részt vett Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos is. (Piacok Napja/Fotó: Kovács Bálint)

Serpa az orfűi habpartyn

Serpa odatette magát a habpartyn az Akadálymentes Turizmus Napján Orfűn. A rendezvényen fogyatékkal élő barátainkkal együtt tölthettünk el egy kellemes, tartalmas napot. Nagyon sok gyermek, felnőtt érdeklődött a kutyusok iránt. Simogatták őket és a bátrabbak kipróbálták, milyen érzés bekötött szemmel vakvezető kutyával közlekedni.

Serpa nemcsak a gyerekekkel, hanem egy póni lóval is nagyon jó barátságot kötött. Élmény volt nézni az ismerkedésük minden pillanatát. Késő délután betértünk egy vidám hangulatú bányásznapi ünnepségre. Serpa itt is hozta a formáját, a habparty közepén szívesen barátkozott gyerekekkel, kutyusokkal.

Kiemelt kép: Serpa a habpartyn