Örökbefogadás

A vakvezető kutya kiképzése az ígéretesnek tűnő jelölt kiválasztásával kezdődik. Ennek érdekében sok fiatal kutyát nézünk meg, teszteljük őket különböző környezetben, elvégezzük az állatorvosi szűrővizsgálatokat, és ha minden rendben van, kezdődhet a kiképzés.

Tapasztalataink szerint azonban az Alapítvány számára felajánlott 1-1,5 éves kutyák közül csak minden negyedik-ötödik növendék lesz alkalmas vakvezető munkára. A többiek a legtöbb esetben tökéletes segítő társak, családi kutyák lehetnek, így gazdát keresünk nekik.

Alapítványunk életében néhány éven belül el fog érkezni az a pillanat, amikor aktív szolgálatot teljesítő kutyáinkat nyugdíjazni kell. Legtöbb esetben a gazdi megtartja öreg társát, miközben a mindennapokban már egy fiatalabb őrangyal vigyázza lépteit, de nem minden kliensünknek van lehetősége otthon vagy családon belül elhelyezni nyugdíjas barátját. Ebben az esetben befogadó családot keresünk munkában megőszült kutyáinknak, ahol békében éldegélhetnek öreg napjaikban. Nekik nincs szükségük megerőltető túrákra, megelégszenek a kisebb sétákkal, békésen napoznak a kertben, bölcs mosollyal figyelik a család gyermekeinek játszadozását.

Ha szívesen lenne egy ilyen kutyus gazdája, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal a 30/579-8818-as telefonszámon, vagy e-mail-címünkön: info@barathegyi.org