Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Rozé

Ez a csodálatos labrador szuka Alapítványunk tenyészprogramja által 2019 decemberében látta meg a napvilágot. A csupaszív sárga labrador legfőbb eszköze a szeretet, bújik, hízeleg, s bármit megtenne  gazdájáért csak a  közelében lehessen.

Abban a szerencsés helyzetben volt, hogy 1.5 éves koráig a Balaton közelében nevelkedhetett önkéntes nevelő családnál, ahol alom kölyökkora volt, s azóta is csak mosolyog. 🙂
Pozitív kisugárzású személyisége egy hatalmas szívvel és finomsággal  párosul, melyet csak a nyugalma tud megkoronázni.
Kiképzése a nyár végén elkezdődött, s már az elején megcsillant tudása és rátermettsége a vakvezető szakma iránt. 
Rozé a sárga labrador ül egy bevásárló központ előtt egy betonkockán
Rozé
Köszönet illeti Fazekas Fannit és családját, hogy otthont, s csodás kölyökkort biztosított Rozénak, aki ezáltal alkalmassá vált a kiképzésre, s hamarosan segítségével egy embertársunk életét fogja bearanyozni, mint vakvezető kutya!
 

Rézi

Rézi a szépséges fekete labrador a saját tenyésztési programunk keretein belül született, Calgary lánya, nagyon hasonlít is rá, nem csak külső jegyeiben, de belső tulajdonságaiban is. Nagyon szeretnivaló kutya, mindig próbál a gazdi közelében lenni és lesi annak minden mozdulatát. Jól érzi magát a városban is és szeret nagyokat futni a természetben is. Lelkes tanuló, aki jutalomfalat vagy egy kedves szó reményében mindent legjobb tudása szerint teljesít, gyorsan és szorgalmasan tanul. Mindenkivel barátságos és nagyon jó természetű kutya, aki hatalmas segítsége lesz a jövőben látássérült gazdájának.

Rézi a fekete labrador ül a járdán és kiképzőjét figyeli
Rézi

Hálásan köszönjük Mocsáry Györgynek és családjának, hogy szeretettel és türelemmel felnevelték Rézit és megismertették vele a nagyvilágot.

 

Rege

Rege saját tenyésztésű vakvezető tanulónk aki idén áprilisban kezdte meg tanulmányait vakvezető kutyaiskolánkban. Kedves, szorgalmas, igazi éltanuló már a kiképzés kezdete óta, lelkesedése, munkabírása jóval átlag feletti. Hatalmas termetű de testi fölényét még soha senkivel szemben nem használta ki, kutyákkal, idegen emberekkel, más állatokkal egyaránt barátságos. Nagyon ragaszkodik az emberek társaságához ami a későbbiek során előnyös lesz az új gazdihoz való kötődés kialakulásakor.
Rege
Rege
Nagyon köszönjük Bodak Attillának és kedves családjának azt a nagyszerű munkát amit kölyöknevelőként végeztek.
 

Pezsgő

Pezsgő a  saját tenyészetünk P- betűs almának utolsó tagja is kiképzésbe került. Közepes termetű, csupa izom, sportos alkat, aki mindig aktív, figyelmes és  határtalanul ragaszkodik a gazdájához, bármerre is menne, Pezsgő követi őt. Feladat orientált kutya, szívesen és gyorsan tanul, a tanultakat nem felejti és azonnal alkalmazza is. Nincs előtte akadály, bármire fel tud menni, és ha valamit nem ért, addig próbálja, míg az a gazdinak megfelelően van végrehajtva. Nagyon jól szocializált kutya, aki sokat látott a nagyvilágból a kölyöknevelője mellett, így könnyedén tudott beilleszkedni élete egyik fontos szakaszába, a kiképzésbe.

Pezsgő
Pezsgő

Köszönet illeti Végh Esztert, hogy otthont biztosított Pezsgő számára és a kölyöknevelési időszak alatt felkészítette őt a nagybetűs életre, ezzel is segítve munkánkat, hogy Pezsgő is egy látássérült ember életét élhetőbbé tegye! 

Rizling

Rizling az R-es csapat egyik tagja, aki a saját tenyésztési programunkon belül látta meg a napvilágot. Világos bundája és nagy buci feje egy jegesmacira emlékeztet. Gyermeki optimizmussal fordul a világ felé, mindenre nyitott, mindennek örül, és mindent nagyon szeretne csinálni. Bármilyen programról is legyen szó, ő boldogan csatlakozik kiképzőjéhez és ugyanilyen örömmel játszik fajtársaival is. Kedves és simulékony természetének és hatalmas megfelelni akarásának köszönhetően egyszer kiváló vakvezető kutya válhat majd belőle.

Rizling
Rizling

Hálásan köszönjük Sápi Andreának és családjának, hogy tapasztalt kölyöknevelőként egy újabb kiskutyának alapozták meg segítőkutya hivatását, hogy később egy látássérült embertársunk legfőbb támasza lehessen.

Olivér

Olivér az alapítvány tenyésztési programjában született, közepes termetű, világos színű labrador kan. Játékos, vidám természetű, mindig az ember közelében szeret lenni, kifejezetten jó kedvvel végzi a feladatokat és örömmel tölti el, ha jól sikerül a közös munka. Érzékeny, finom lelkű kutya, ugyanakkor elég magabiztos, hogy a kiképzése végére jó vakvezető kutya váljon belőle. 

Olivér
Olivér

Köszönjük Kreszta Zsuzsannának és családjának, hogy odaadó munkájukkal lehetővé tették, hogy Olivér is hű segítője legyen majd egy látássérült embernek. 

Okker

Alapítványunk tenyész programjának keretei között látta meg a napvilágot ez az apró sárga labrador szuka. A nyugati határ mellett nevelkedett egy tapasztalt nevelőcsalád szerető gondoskodásában. Rendkívül békés és kiegyensúlyozott kutya, aki szívesen működik együtt gazdájával és mint a szivacs szívja magába a tudást. Végtelen türelemmel viszonyul mind fajtársaihoz, mind az őt szeretgető emberekhez. Segítő munkájával hamarosan egy rászoruló embertársunk mindennapjait fogja bearanyozni. 

Okker
Okker

Köszönjük Magyarics Szilviának és családjának, hogy békében és szeretetben felnevelték őt és a kiképzés alatt is aktívan segítik fejlődését.

Ózon

Ózon egy hihetetlen kedves, puha, bújós labrador kan, aki a saját tenyészetünkből került a nevelő programunkban, hogy a megfelelő szocializáció után alkalmas legyen a kiképzésre. Könnyen alkalmazkodik, szivesen dolgozik együtt kiképzőjével, mindenben meg akar neki felelni. Idegen kutyákkal, más állatokkal barátságos, tisztelettudó, emberekkel barátságos, sőt, imádja ha simogatják őt, ilyenkor szinte cicává válik. Nagy termete, hosszú lábai, nagy fülei különleges külsőt kölcsönözve teszik őt elegáns kutyává, aki egyszerűen rajong az emberért. Kiképzése decemberben megkezdődött, s hamarosan hámban fogja a vakvezetés alapjait elsajátítani.

Ózon
Ózon

Hálásak vagyunk Ózon nevelőgazdájának Csepreghy Annának, hogy otthont adott a kutyának s törődő önkéntes munkájával felkészítette őt a nagybetűs életre, s így lehetőséget adott egy újabb vakvezető kutya kiképzésére. 

 

Parfé

Parfé a saját tenyésztésünkből született  impozáns labrador kan, aki nagy reménysége az Alapítványnak, hisz mindkét szülője vakvezető kutyaiskolák tenyészetéből származik. Felettébb nyugodt, higgadt természetű, jó képességű kutya. Együttműködő, imád tanulni, bármikor kapható egy kis feladatozásra. Lakásban kiválóan viselkedik, emberekhez finoman, tisztelettudóan közeledik. Parfé Pécsett töltötte a kölyökkorát a nevelőcsaládjánál, ahol kellő alapozást kapott, hogy a vakvezető kiképzése megkezdődhessen. Magabiztos, céltudatos kutya, ugyanakkor nagyon szeretne megfelelni gazdájának, igyekszik minden feladatot addig próbálni, míg azt sikerül teljesítenie,s amit már megtanul, azt stabilan tudja is. 
 
Parfé
Parfé

 

Köszönet Parfé felneveléséért Vucseta Mártának és Pusztai Csabának, hogy önzetlen munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egy csepp kutyából egy jól szocializált, magabiztos kutya váljon, lehetőséget nyújtva egy újabb vakvezető kutya kiképzésére.

 

Lana

Lana 10 hónapos korában került alapítványunkhoz mentett kutyusként. Eleinte kétséges volt alkalmassága a nagy feladatra. Hiperaktív, koncentrációra alig képes, kissé tolakodó természete nem sok jót ígért. Az idő előrehaladtával azonban hihetetlen munkabírása, töretlen lelkesedése, végtelen ragaszkodása és emberszeretete meggyőzte kiképzőjét arról, hogy Ő is képes lehet magas színvonalon segíteni egy látássérült embernek. A kiképzésben együtt töltött idő alatt számos egyéb jó tulajdonságára is fény derült. Kiváló problémamegoldó képessége, nagyon gyors felfogása és tanulékonysága sokszor elkápráztatta oktatóját. Persze még vannak gyenge pontjai amiken dolgozni kell, de a vele töltött idő minden pillanata nagyszerű élmény mert az életöröm ami belőle sugárzik újra és újra mosolyt csal mindenki arcára aki kapcsolatba kerül vele. 

Lana
Lana

Pixel

 

Pixel egy igazi trükkmester, aki rettenetesen feladatorientált, szereti produkálni magát, élvezi, ha bohóckodhat és mosolyt csalhat a körülötte lévők arcára. Kedves, megfelelnivágyó, szép lelkű kutya, nagyszerű társ lesz, csak megválni lesz tőle nehéz.

Pixel
Pixel
Köszönjük Gáspár Annának, hogy ilyen csodás kutyát nevelt.