Előrehozott karácsonyi ajándékot kaptunk Winnipegtől

Ma hajnalban kilenc labrador látta meg a napvilágot Miskolcon. A mamakutya és a picik egészségesek, jól vannak. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola annak érdekében indította el tenyésztési programját 3 évvel ezelőtt, hogy minél több tehetséges és alkalmas kutya kerüljön vakvezető képzésbe, hiszen sokan várnak vakvezető kutyára.

A 6 szuka és 3 kan bundája a szüleik révén sárga lett, árnyalatában tér csak el, vannak világosabbak és sötétebbek. A picik megfelelő súllyal születtek (41 és 53 dkg között), Winnipeg ellése nagyon gyors és komplikációmentes volt.

Amikor tegnap este kiengedtük Winnipeget, elbújt a bokrok közé, ásni kezdett, kereste a helyét. Bent a lakásban forgolódott, nyugtalan volt. Ekkor tudtuk, készülhetünk, eljött a nagy nap.

„Winnipeg visszafogott kutya, most is egy igazi úri lány módjára viselkedett, nagyon nyugodt volt az ellés órái alatt. A megszületett kutyák azonnal szopni kezdtek, azóta is mennek, esznek, mind életrevalóak” – így jellemezte Winnipeg és Cosby kölykeit Komondi Piroska szakmai vezető, aki minden alkalommal ott bábáskodik tenyészszukáink ellésekor.

Sokan várnak vakvezető kutyára

A tenyésztési programunkban született kölyköket 6 hetes korukban teszteljük. Majd egyéves korukban ismét részt vesznek egyen, amiből kiderült, hogy mire kell odafigyelnünk vakvezető képzésük során.

Erre a tesztelési folyamatra azért van szükség, mert egy vakvezető kutya képzése több hónapig tart, amit célirányosan kell megtervezni a nagy tét miatt: sok látássérült ember, jelenleg 64 fő, vár vakvezető kutyára alapítványunknál és a képzés költséges: egy vakvezető kutya kiképzése 1,5 millió forint, a kutya egész életét felölelő összes költség pedig több, mint 5 millió forint.

Nemsokára névadót tartunk

Hagyományainkhoz híven az új generáció tagjai azonos kezdőbetűs neveket kapnak. Ezúttal, kicsit másként, két betűvel kérünk majd neveket közösségi oldalunk követőitől, ugyanis az „S” és „Sz” betűhöz értünk. A névadás kezdetéről előre fogunk tájékoztatást adni.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek